2021-05-03 2761 views
對上一次食美麗華buffet,已經係三年前嘅事,當年有一段時間成日做午市買一送一。之後睇啲食評都係好壞參半。我第一次食聖誕buffet。晚上冇堂食,只有Lunch🥺節日buffet,都預左係貴過平時。今日都唔係滿座,疫情關係,成間餐廳好冷清,walk in一定有位。先睇下冷盤先,生蠔睇賣相係靚,不過只係得個樣。海水味係有,但唔新鮮,隻蠔我完全食唔到鮮味。雖然佢係即開,但啲蠔似係放喺度好耐咁囉😔。剌身壽司做得唔錯!壽司仲有其他款,牡丹蝦必食,但冇影到相,每次想去拎都冇哂,男朋友食左好多隻,佢極度推薦。我覺得今餐最好食係呢度嘅熱葷。乳豬件我自己encore左幾件,片燒得勁脆。玉子燒不過不失,正常野。片皮鴨失望,啲片超乾,師父係唔識片鴨,啲肉片得太多喇,似食鴨件多過食皮鴨囉😒蒸龍蝦有驚喜要行出排隊拎,師父即時開邊。每隻size都大,肉質好新鮮,我自己都食左4隻,亦係整餐最回本嘅食物😋。台灣手抓餅都有驚喜,雖然只係好簡單嘅菜,但都叫有誠意。食Lunch Buffet 有鵝肝食😍!我自己都食左3件,原本想再拎,俾男友制止左😣。最後到甜品,不過不失咁啦。冇乜大特別。雪糕movenpick,最少都食

先睇下冷盤先,生蠔睇賣相係靚,不過只係得個樣。

我覺得今餐最好食係呢度嘅熱葷。

最後到甜品,不過不失咁啦。

冇乜大特別。雪糕movenpick,最少都食左3球。

埋單先知原來我地係食緊brunch,85折後$5xx一位。不過聖誕節,我地接受到嘅。

總結:食物質素好壞參半。價錢一定係高,就算係平時嘅自助餐價錢都係偏高。味道係唔錯架!呢間酒店buffet都好少做優惠,如果冇折扣,我都唔會黎食。
2020-12-19
$500 (Lunch)
Celebration
Christmas