2025-01-21
Phi coffee第一間係中環開張我已經好鍾意去佢哋啲咖啡都幾有特色又成日有新款當然唔少得要食佢哋嘅疏乎厘啦今日經過尖沙咀見到原來又有新店開張仲有新年特色新疏乎厘!即刻試試-HAMBURGER STEAK WITH ALL DAY BREAKFAST漢堡扒全日早餐同朋友都未食lunch所以叫咗一個all day份量好大有齊沙律avocado漢堡扒煙肉蛋等等全部食材都好新鮮算係一個比較高質嘅all day-HAPP SNAKE NEW YEAR GRAPEFRUIT SOUFFLE笑口蛇蛇貪食紅柚梳乎厘呢個疏乎厘配搭咗紅柚顏色好喜慶食落可以中和疏乎厘嘅甜味變相食咗主菜之後再食呢個甜品都有好開胃嘅感覺而且酸酸甜甜口感一流疏乎厘充滿空氣感但係亦都有飽腹嘅感覺唔會好似真係食咗空氣-DUCK CONFIT RISOTTO WITH RED WINE SAUCE法式鴨髀紅酒汁燴飯平時覺得喺香港好難食到好食嘅risotto但呢度整嘅鴨髀真係超入味仲要入口即溶嘅感覺Risotto唔會好似傳統意大利咁太煙靭但係都保持口感有咬口好適合香港人口味-CHESTNUT COFFEE冬日栗子咖啡估唔到栗子蓉同咖
我已經好鍾意去
佢哋啲咖啡都幾有特色
又成日有新款
當然唔少得要食佢哋嘅疏乎厘啦
今日經過尖沙咀見到原來又有新店開張
仲有新年特色新疏乎厘!
即刻試試
漢堡扒全日早餐