去完故宮係呢個公園行下搵野食,海邊很多人帶同寵物野餐露營十分熱鬧。睇左西九餐廳啲讚好既評價我覺得唔太能參考,因為入面有間明星開既餐廳係台灣果邊評價都麻麻地,香港既分店會好得去邊,無乜可能,但都有好多好評-.-選左呢間中菜因為同行想食點心。下午時段無乜客人,當日太陽又好好,我們選擇坐戶外,見已預先擺好餐具,所以餐具上面有灰塵,員工唔會主動提供洗餐具既大碗,紙巾餐巾都無,要不停叫佢地先俾野你,去返高級少少既中菜酒樓都唔會咁樣乜都無又唔主動,枱櫈都多灰塵要自己抹。食物份量唔多,擺盤可以,份量好細,兩款麵同點心多數都係淡而無味,要另外嗌豆瓣醬同辣椒油先夠味。埋單700幾蚊有啲心痛,預左西九呢邊食野都唔會平,但起碼應該要維持食物同服務質素,甚至應該更好,所以十分失望,睇返啲可愛狗仔同小朋友心情先好返啲。

選左呢間中菜因為同行想食點心。

2022-12-07
$360 (Tea)