2024-09-09
星期日,同家姐帶媽媽晚上食晚餐,之前已經預咗係網上訂定枱食飯🙆🏻♀️本身睇網上評價唔錯,不過試完即刻覺得唔會有第二次,食物質素一般,太overpriced。因為一直無寫食評習慣,所以都冇影到食物相,價錢都係憑記憶寫,不過真係好想警世大家睇完再決定嚟唔嚟😂 印象中叫嘅食物有:🔸明太子玉子燒 大約$98呢個味道唔錯,不過價錢偏貴🔸炸雞皮餃子 大約$35味道中上,正常發揮🔸海苔魷魚鬚 大約$48味道正常,份量較少🔸牛牛大葱串燒 $58 味道正常,份量較少🔸DIY夢王蛋飯 $38 同家姐一齊睇漏咗DIY三個字,原來係要自己打蛋,唔想攰嘅人就真係唔好叫🔸炸番薯條 $58味道正常,值得一讚係新鮮炸好 🔸壽喜燒牛肉鍋 $198 (加飯 +$25)全餐飯覺得最唔值就係呢個鍋物,肥牛大約都係只有六七片左右,加埋豆腐,少量菇物同芋絲,好似以前吉野家火鍋嘅大小重點係個火好細,由一上枱到我哋食晒上面所有嘢食佢都唔滾😐但係啲牛肉本身係生嘅,一直都想等佢滾先食,後尾真係等咗半個鐘,等唔到就照食住先😐食到冇耐過火就熄咗,所以問店員可唔可以加貨,店員竟然回覆只可以加一次火😧我再同佢講但係個火細到個湯冇滾起過,之後佢就
🔸明太子玉子燒 大約$98
呢個味道唔錯,不過價錢偏貴
🔸炸雞皮餃子 大約$35
味道中上,正常發揮
🔸海苔魷魚鬚 大約$48
味道正常,份量較少
🔸牛牛大葱串燒 $58
味道正常,份量較少
🔸DIY夢王蛋飯 $38
🔸炸番薯條 $58
味道正常,值得一讚係新鮮炸好
🔸壽喜燒牛肉鍋 $198 (加飯 +$25)
重點係個火好細,由一上枱到我哋食晒上面所有嘢食佢都唔滾😐
但係啲牛肉本身係生嘅,一直都想等佢滾先食,
後尾真係等咗半個鐘,等唔到就照食住先😐
我再同佢講但係個火細到個湯冇滾起過,之後佢就話其實個火係足夠令牛肉熟,如果加火嘅話啲牛肉就會太熟….😪😪😪
聽到呢度都好明顯個店員唔想煩,所以都冇再去糾纏😂
不過個鍋物真係好唔扺,肥牛太肥,質素好一般,食完都唔知食咗啲咩落肚🤣
四個人埋單價錢$600左右,但係食完完全冇滿足嘅感覺,最主要都係用咗啲飯嚟塞飽自己個肚😂 餐廳環境唔錯,但食物CP值極低,所以總結都係完全唔會有下次!