2018-12-14 339 views
每次見到呢間餐廳都座無虛席,難得老細比我地早放LUNCH,當然第一時間去排呢間主打泰式野既餐廳。當日12:30去到都係排咗一陣就有得入座。望望個MENU,都幾多款式簡,最後決定食泰式燒豬頸肉配油飯 (HKD 48),再加配我最愛既凍奶茶。係個飯味黎之前,佢係有得自助refill 湯,睇圖都知真材實料,對於冇湯水既我係好幸福既事,而且仲要冇味精同唔會死咸!!!一大隻雞腳。我心愛既奶茶都係冇得輸既,好泰味呀,好似番左泰國咁~主角到左啦,泰式燒豬頸肉配油飯 (HKD 48) : D豬頸肉好香好Q,咬落去唔會太DRY而已有汁TIM! 我好欣賞佢仲有加條菜心,青瓜同蕃茄比我,唔會話人多就賣相唔得!重點係油飯用雞油去焗,雞味唔太重,不過咁先好,唔會太膩!而食厭左油飯味仲可以點一點洋蔥醤油!總結: 味道唔錯,LUNCH 黎講 50多元已經算合理!
當日12:30去到都係排咗一陣就有得入座。
一大隻雞腳。

我心愛既奶茶都係冇得輸既,好泰味呀,好似番左泰國咁~

主角到左啦,泰式燒豬頸肉配油飯 (HKD 48) :
同蕃茄比我,唔會話人多就賣相唔得!
重點係油飯用雞油去焗,雞味唔太重,不過咁先好,唔會太膩!

而食厭左油飯味仲可以點一點洋蔥醤油!

總結: 味道唔錯,LUNCH 黎講 50多元已經算合理!
2018-12-13
$50 (Lunch)
  • 泰式燒豬頸肉配油飯