2017-09-17
作為一個土生土長既南區人,今次就為大家推薦下我屋企附近 位於香港仔既CP值極高既日本菜🤤🤤🤤🤤 佢前身係叫福緣,係香港仔既街坊心中 非常有名👍🏻仲要堂食不設加一😎😎😎😎-佢地晚市係6️⃣點開始🕕,但我真心建議大家最遲5️⃣點9️⃣好去到,因為佢係不設電話訂位🙅🏻☎️,所以6️⃣點開鋪時已經有好長人龍😂😂😂 -1️⃣) 鰻魚蛋飯 🐟🍳🍚 💲6️⃣6️⃣呢個價錢係原條大鰻魚🐟😳😳😳😳 滑蛋非常吸引😍😍😍😍 呢個真心性價比一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-2️⃣) 三文魚刺身🐟 (4片) 💲4️⃣0️⃣聽落得4片好少,但實情非!常!厚!切! 總之你唔會失望😏-3️⃣) 🔥燒豬頸肉🐷 💲3️⃣8️⃣佢唔似坊間既豬頸肉咁 查晒醬汁同油淋淋😑😑,佢係原汁原味咁燒🔥,佢既肉係一層瘦肉再一層薄薄既脂肪,食完個口係有淡淡既油香,而唔係成口油,真係好正🤤🤤-4️⃣) 雜錦刺身飯🐟🐠🍚🍚 💲8️⃣0️⃣刺身非常足料又新鮮 我真係唔知再可以講乜野好😭😭😭😭😭😭😭😭-5️⃣) 和風牛肉鍋 🐮🍲 💲4️⃣8️⃣牛肉上桌時仲係半生熟,所以再經我地輕輕烚一烚,佢就以最幼滑既狀態入口🤤🤤🤤 整個鍋既湯底唔會過咸🤤🤤-6️⃣) 三文魚壽司🐟🍣 (2件) 💲2️⃣0️⃣臨走時,我仲外賣左幾件三文魚壽司🍣比母親大人,我返
1️⃣) 鰻魚蛋飯 🐟🍳🍚 💲6️⃣6️⃣
2️⃣) 三文魚刺身🐟 (4片) 💲4️⃣0️⃣
聽落得4片好少,但實情非!常!厚!切! 總之你唔會失望😏
3️⃣) 🔥燒豬頸肉🐷 💲3️⃣8️⃣
4️⃣) 雜錦刺身飯🐟🐠🍚🍚 💲8️⃣0️⃣
5️⃣) 和風牛肉鍋 🐮🍲 💲4️⃣8️⃣
6️⃣) 三文魚壽司🐟🍣 (2件) 💲2️⃣0️⃣
臨走時,我仲外賣左幾件三文魚壽司🍣比母親大人,我返到🏡🏡打開,肉質肥美不在話下,我真心第一次見識到有拖尾既三文魚壽司😂😂😂😂😂
我差不多7點食完,一出門口,門口起碼仲有20個人係到等😂😂😂😂