2023-03-20 1165 views
🎏 港島吃貨系列 — 喜多嬉牡蠣屋 (中環)✨ CP值高任食蠔不得了🦪🤫#90cp中環篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖香港地食蠔放題真係唔多見,要除咗蠔之外仲有帆立貝,一位都只係498😱 講真日本嘢嚟講價錢都算係咁,咁就試試佢囉😏美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 90分鐘任食鐵扳烤牡蠣帆立貝 $498/ 1 ppl佢呢個任食餐第一味上嘅就係呢個九宮格😎 老老實實睇個樣都知OK,打卡分數爆棚,食物種類都幾diverse, 除咗有一隻蠔之外都有蚌同吞拿魚蓉刺身,非常新鮮同甜🥰 女朋友唔食生嘢,不過佢都仲有燒鳥丸可以點蛋黃食,鰻魚,同埋佢嘅主打蠔仔茶漬飯🦪🤤 燒鳥丸啖啖肉而且配燒汁非常惹味,而且非常欣賞佢個茶漬飯,用蠔做茶底鮮味十足,真係不得了👏🏻到咗任食環節,當然係要先叫生蠔同埋帆立貝🤫 生蠔配佢嗰個啫喱大家都係軟林林口感好夾,味道唔會太腥,而且都算大隻,個人覺得生蠔點都好食過烤蠔,不過任食就當然試埋佢!除咗海鮮之外,其實佢都有用蠔作為湯底嘅面同埋飯俾你叫,絕對嘅會食到你飽🤣 行居酒屋風格嘅,佢仲有

#90cp中環篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 90分鐘任食鐵扳烤牡蠣帆立貝 $498/ 1 ppl

除咗海鮮之外,其實佢都有用蠔作為湯底嘅面同埋飯俾你叫,絕對嘅會食到你飽🤣 行居酒屋風格嘅,佢仲有唔少雞泡魚乾同埋串燒比你叫🏮 未到就正常啦燒出嚟都熱辣辣嘅,食物種類都真係算多! 仲有佢自家出品嘅白土烏龍茶正🥰

💰Total: $498/ 1 ppl

✅ 雖然女朋友唔食海鮮,不過佢都的確有足夠嘅其他嘢食可以食飽佢🤣 如果你係想你食生蠔嘅呢個的確係唔錯嘅選擇!我個人就覺得性價比都算係咁,講真你出邊食10隻有質素少少嘢都可能已經$400 up🤑

➖➖➖➖➖
📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

• 喜多嬉九品