2021-10-31
.📍秘 Secret Chefs📍 #饅頭去荃灣 #饅頭食日本菜------------------------------1️⃣板燒吉列牛 ($108)牛嘅紋理同油花同好靚✨,色澤均勻,每塊厚薄適中,脂質味道較重,燒嗰陣不斷有油脂分泌出嚟,入囗鬆軟冇筋,牛肉味就唔算濃,不過連埋炸到香脆嘅吉列皮,食落好香口😍,層次豐富,難得地又唔覺得膩。店員已經預先幫我哋用鹽同胡椒簡單調咗味🧂,唔會太鹹太搶,感覺就咁食已經好好味,唔需要額外點照燒汁。一碟有16塊吉列牛左右,志在比我哋慢慢享受燒嘅過程,感覺都幾好玩😆。◾評分:7.8/10------------------------------2️⃣午市定食 (+$20)午市定食包括一隻溏心蛋同秘之飯素,溏心蛋軟彈滑身👍🏻,楓糖漿嘅味道明顯,蛋黃唔會過熟,係好食嘅;至於秘之飯素其實就係飯素加白飯,珍珠米煮到半熟透明有咬口,配埋飯素其實就好難難食嘅,白飯可以中和吉列牛嘅油膩感,份量多加上價錢唔貴,所以都幾推薦大家追加呢個定食🙈。◾評分:7.5/10------------------------------🔸整體評分:7.6/10🔸小編回頭率:7/10整體偏中
1️⃣板燒吉列牛 ($108)
◾評分:7.8/10
2️⃣午市定食 (+$20)
◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.6/10
🔸小編回頭率:7/10
整體偏中上水平,份量食得飽同cp值都幾高,而且店員服務態度都唔錯❤️,大家不妨一試。