2022-07-28 16 views
有日lunch time時間唔知食咩好之際,咁岩經過一間食海南雞既餐廳,而話說另一半佢係非常鍾意食海南雞既!佢就提議話不如就食呢間喇~~由於小妹太就人既關係,就跟左入去喇🤣🤣黎得海南雞專門店既餐廳就梗係試佢既招牌無骨海南雞飯喇!另外仲嗌左個無骨鹽水加積鴨飯!無骨岩晒我呢d唔食lur骨既人🤣🤣有得揀白飯同黃薑飯,我地要左黃薑飯,仲送埋紫菜湯添!因為我勁鍾意食豆腐!!!見到佢有個瓣醬豆腐!二話不說就嗌埋佢🤤🤤首先,佢個紫菜湯都唔馬虎,有埋肉碎而且飲落唔似味精湯,飲完唔會好口渴!再黎,佢個海南雞望落去比其他鋪頭多肉同厚身😍😍而且唔多脂肪,就算連我好怕食雞皮既人,但食落都唔覺得油膩,反而覺得個雞皮好Q彈,雞肉好嫩滑!!!連隔離個個都話呢間既海南雞有水準😏其實我好少食鴨,因為鴨肉煮得唔好好易老同柴.....但佢呢間又唔會喎!而且冇鴨既個陣羶味..........個黃薑飯就正常,如果黃薑味再重d就更好!竟然,個瓣醬豆腐好好食!!!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣外脆內軟!!!個豆瓣醬好香唔會過鹹!!就算佢凍左個皮唔脆,但會多左個煙韌既外層!好好食呀!!cp值勁高!!老闆好好人,知我地係街坊忙完個lunch tim

老闆好好人,知我地係街坊忙完個lunch time 同我地傾左幾句。原來佢地既雞咁好食係有原因,因為老闆朋友開私人農場,悉心自養到120日。出面一般90日就要出貨,唔怪得佢地既雞真係多肉d🤣🤣

鍾意食海南雞既你記得記得唔好錯過呢間呀!!😍😍😍😍😍