2017-09-17 309 views
聽朋友介紹有間泰國菜好好食, 尋晚同個好朋友去試下, 真係有驚喜! 附近好多停車位可以泊, 由餐廳到太和地鐵站都係幾分鐘之間既路程, 入到去裝修好有特色,以木船做主題。我同朋友點左一個飯, 一個意粉, 一份沙律同生菜包, 兩杯野飲, 期間服務員服務絕對抵讚,主動加水同收野,問佢地有咩推介都會好細心咁答你,耐心十足👍🏻先講下個沙律,我地叫左個泰式鳳爪沙律,好大兜!! 鳳爪多汁夠味,配合蕃茄洋蔥同蔬菜, 好開胃之後上左個青咖喱鮮蝦蜆意粉, 每隻蜆都有肉,唔會得個空殼, 食落無沙, 青咖喱香味唔會濃郁, 加上有九層塔,食落甜甜地唔會覺得好辣, 好惹味,正!跟住到個泰式辣椒膏海蝦炒飯, 辣味適中, 唔會好油膩, D蝦食落鮮甜無雪藏味接著上生菜包, 餡料惹味多汁, 有少少辣, 包住生菜食口感十足最後不得不說兩杯野飲,夠大杯,而且好好味脆爆芒果園- 餐廳招牌飲品,多芒果肉,配上焦糖爆谷同芒果汁, 仲有粒芒果雪米滋,有得食仲有得飲👍🏻👍🏻👍🏻另一杯新鮮柚子沙冰, 柚子肉多汁鮮甜,解渴生津, 正👍🏻👍🏻👍🏻

最後不得不說兩杯野飲,夠大杯,而且好好味