2018-10-06 19 views
呢排想試下新口味,於是就兩個人去左銅鑼灣timesquare附近既一間泰國餐廳食晚餐。餐廳外面望落去幾高級,色調有一種神秘既感覺,出面仲有啲霓紅燈字樣,好靚啊!入面座位闊落,裝修帶點泰國夏日風情的感覺。由於太肚餓,我們直接叫左一個兩人set dinner,包4款菜色、飲品和餐廳特色甜品。1. 泰式小食拼盤(小)呢個拼盤既份量岩岩好,唔怕食得太飽,食唔到其他菜式。而且包左4款泰國小食,其中我地最鐘意既就係雞肉串燒同埋炸蝦餅。雞肉串燒本身有調味而且雞肉嫩滑,配上沙嗲醬簡直一流。另外蝦餅外脆內軟而且口感彈牙,值得一試。2. 椰汁雞湯(細)呢個雞湯一試就有「嘩」既感覺,雞肉份量頗多,味道濃郁帶點酸溜溜,好開胃!3. 鹽焗燒魚主菜有三款魚選擇,包括鱸魚,盲曹同烏頭(為確保新鮮,每款魚數量有限),仲可以選擇香葉或者鹽焗。當日,我地就揀左廚師推介既鱸魚,魚既份量多而且食落juicy,最緊要係唔多骨,可以啖啖肉。4. 馬拉盞通菜,泰色椰汁糕同埋咖啡糕份量多,唔太辣,食落嫩口。左邊既特制椰汁糕大為驚喜,食落好似食緊椰青肉咁,令人一試難忘。右邊咖啡糕中間有層椰汁,所以食落一啲都唔苦澀。最後,服務員既態度友

入面座位闊落,裝修帶點泰國夏日風情的感覺。

1. 泰式小食拼盤(小)

2. 椰汁雞湯(細)

3. 鹽焗燒魚

4. 馬拉盞通菜,泰色椰汁糕同埋咖啡糕

份量多,唔太辣,食落嫩口。

右邊咖啡糕中間有層椰汁,所以食落一啲都唔苦澀。

最後,服務員既態度友善、價錢合理、環境舒適,值得再試。