2024-01-02
海之戀呢間韓國餐廳價錢非常之親民,餐廳裝修風格為歐洲火車卡的感覺,餐廳好大間,亦都好多卡位,好啱一班朋友過嚟食飯聚會,就算傾偈大聲少少都唔使擔心✨海軍醬油湯鍋(八爪魚)+韓式辣醬湯底$228最近天氣凍返少少,梗係要叫個部隊鍋食吓啦,除咗傳統嘅部隊鍋,仲加埋韓國嘅八爪魚,又有海鮮又可以保留部隊鍋嘅原味,八爪魚係超級大隻,非常新鮮爽口彈牙,部隊鍋泡菜味香濃,唔會過辣,好啱香港人口味,材料好豐富,有芝士茄汁🥫豆,腸仔,餐肉,年糕,魚糕,金菇,椰菜,每個部隊鍋仲會跟個韓國辛辣麵,絕對係跟足傳統食法✨滷水五花腩$288五花腩有成十幾片,每一塊都非常厚切,一層肥膏一層瘦肉,口感唔會太肥膩,亦都充滿肉汁,可以包埋生菜🥬,芝麻葉,辣椒🌶️,蒜頭,麵豉醬一齊食,係最傳統嘅風味✨莫索里拉芝士排骨$138調味做得相當好,外皮烤得好香脆,排骨肉質好嫩滑,醬汁入晒味,好容易骨肉分離,證明肉質好juicy,芝士係非常拉絲,餐廳職員會幫手熱熔芝士,然後每件都會平均將芝士包上排骨,芝士🧀控一定唔可以錯過✨藍橙荔枝梳打$48賣相造型一百分,打卡啱用,荔枝梳打酸酸甜甜,非常解渴✨蜜瓜雪冰$88必試推介,旁邊佈滿哈密瓜🍈,哈
✨海軍醬油湯鍋(八爪魚)+韓式辣醬湯底$228
✨滷水五花腩$288
✨莫索里拉芝士排骨$138
✨藍橙荔枝梳打$48
賣相造型一百分,打卡啱用,荔枝梳打酸酸甜甜,非常解渴
✨蜜瓜雪冰$88
必試推介,旁邊佈滿哈密瓜🍈,哈密瓜鮮甜多汁,雪冰軟綿綿,口感似食緊雪糕一樣,入口溶化,仲有一條哈密瓜雪條,食極都唔覺得飽肚,甜品真係有第二個胃可以食