2022-11-20
🉐🉐🉐今次訂呢間餐廳係因為基本上呢間酒店嘅自助餐不嬲嘅食評都係比較好嘅。再加上老闆生日,梗係要book間又好食或者起碼有咁嘅Level先可以同佢嚟。🤣其實係我不嬲對食都有少少要求😝就真心嘅。今次呢個優惠都比較平,我喺網上見到Klook, 11月有個優惠況且咁啱就有Citibank嘅Mastercard可以減$500,我哋四個人食減員都係五百零蚊一個人,buffet dinner 呢個價錢仲要有咁上下食物質素,真係可遇不可求😍。先拍咗個大概環境俾大家望吓,相信大家都會熟悉㗎啦如果有食開海逸君綽酒店,餐廳坐於地下樓層。入到去唔使慢慢搵,如果揸車可以泊響附近嘅停車場,因為酒店車位唔多所以佢哋未必供應到俾你。🚘先講點解我會揀呢間:-Salad款式多,我最喜愛佢嘅火箭菜同埋小豆苗-刺身種類多🍣,-長腳蟹算好有肉同埋唔會太鹹-麵包蟹🦀-仲有即開生蠔🦪-我最鍾意嘅特別嘅spicy chilli cheese, taste like salami with spices🧀-同埋芝士焗嘅龍蝦🦞,-龍蝦鉗伊麵🥘-鵝肝多士-蠔皇蚊花膠🐠-草菇炆鴨掌,好林好入味-天婦羅炸物-印度咖喱品種都有幾款🧆🥘-甜品款式
先講點解我會揀呢間:
-Salad款式多,我最喜愛佢嘅火箭菜同埋小豆苗
-刺身種類多🍣,
-長腳蟹算好有肉同埋唔會太鹹
-麵包蟹🦀
-仲有即開生蠔🦪
-同埋芝士焗嘅龍蝦🦞,
-龍蝦鉗伊麵🥘
-鵝肝多士
-蠔皇蚊花膠🐠
-草菇炆鴨掌,好林好入味
-天婦羅炸物
-印度咖喱品種都有幾款🧆🥘
-甜品款式都算多🍧🍮🧁🍰🍨🥧🧁
-雪糕有Häagen-Dazs同埋Movenpick😍
-飲品包括紅酒,白酒,汽水,啤酒,橙汁,熱茶,咖啡,熱滾水😛(紅白酒質素就好一般,我自己就不太喜歡佢哋紅白酒)
呢啲講嘅都講唔晒,總之呢度就係啱晒一家大細嘅口味,食物質素唔差。