2021-08-12 69 views
去唔到泰國 🇹🇭 只好食餐靚靚泰國菜當去左次旅行頭盤 即炸蝦片脆卜卜 好開胃 同埋超大份呀 好食到停唔到口🤤鮮蝦炒金邊粉每次食泰國嘢必定會叫既! 呢度份量超超超超大 甜甜酸酸 好開胃 同埋有好多餸 鮮蝦開曬邊 去曬腸 超級爽口彈牙不得不提 呢度有加埋紅蝦仔 令到成碟粉個味道提升左好多 !好難得搵到間會加埋紅蝦仔冬蔭功明爐烏頭我同朋友都好鐘意食魚因為我地都想飲下冬蔭功湯 但又怕太飽 所以今次試下呢個烏頭試下 將我地想食既野 二合為一😂😂同樣都係好大份呀 ! 上菜後 店員好細心幫我地將湯慢慢加落魚度 等佢慢慢滾魚鮮甜 配埋個湯底 又辣辣地 好鬼正呀!同埋香料同配料好充足 其實淨食佢都好夠飽泰式炒椰菜苗椰菜苗又唔係度度有 如果見到佢我一定會點佢😍又係超級大碟 絕無偷工減料連埋菇一齊炒 鮮味提升十萬倍最埋食埋甜品令今次泰國之旅畫上完美句號❤️所有甜點都令我好驚喜 唔太甜 好香既椰汁味 超讚呀!P.S. 烏頭都有好多唔同既煮法 等我下次試埋其他 好期待呀😍😍
去唔到泰國 🇹🇭 只好食餐靚靚泰國菜當去左次旅行

甜甜酸酸 好開胃
同埋有好多餸 鮮蝦開曬邊 去曬腸 超級爽口彈牙

我同朋友都好鐘意食魚
將我地想食既野 二合為一😂😂

魚鮮甜 配埋個湯底 又辣辣地 好鬼正呀!
同埋香料同配料好充足 其實淨食佢都好夠飽

椰菜苗又唔係度度有
如果見到佢我一定會點佢😍
又係超級大碟 絕無偷工減料
連埋菇一齊炒 鮮味提升十萬倍

最埋食埋甜品令今次泰國之旅畫上完美句號❤️

所有甜點都令我好驚喜 唔太甜 好香既椰汁味 超讚呀!

即炸蝦片