2021-07-17
舖頭係落地玻璃,利用天然光照入嚟,光猛得嚟好舒服,位同位之間隔好遠,所以位好少,加上冇限時,等位一定有排等,早啲到食早午餐,或者趁6,7點去,會少啲人。*Green tea latte $40好濃抹茶味,又有奶香味,熱辣辣沖出嚟,可惜冇拉花,不過好飲勝於一切。Kactus Koffee $40奶蓋+拿鐵,奶蓋有少少鹹香,好滑好濃,下面係拿鐵,7成奶香3成咖啡香,斜斜地飲到半奶蓋半咖啡,奶香味up up upVienna Koffee $40同樣係奶蓋,不過下面係美式咖啡,咖啡豆果香偏酸,連奶蓋飲,比Kactus Koffee多一層咖啡果香味,少一層牛奶味。Blueberry cream cheese croffle $60牛角包窩夫,不失牛角包嘅牛油香,有千層酥皮感覺,可惜忌廉芝士得面頭一粒仔,一啖就冇晒,紅莓藍莓乾酸酸地,連牛角包食,唔會膩之餘,仲越食越上癮,係貴咗少少。Vanilla ice cream croffle $60煉奶+雲呢拿雪糕,甜到膩嘅組合,但又好好食,一凍一熱,一個軟滑一個千層酥嘅脆,好正,不敗組合。
Green tea latte $40
Kactus Koffee $40