2023-05-12 49 views
銅鑼灣美食林立,你想食咩菜式都有💪🏻有時食得太多茶餐廳西餐,都想食吓啲異國菜式,所以就揀咗間印度菜食,就喺正SOGO後邊條街十分方便。一上到去就見到好多印度特色嘅裝飾同壁畫,立刻就有置身印度既感覺。一入到去Manager Ramesh 已經熱情招待,介紹今日既set lunch。 因為我哋見到隔籬枱個位印度人食啲嘢好特別,所以就叫佢介紹俾我哋食😋今日叫左Butter Chicken set - 雞肉超滑同淋,個咖喱偏少少辣十分惹味!跟餐仲有個薯餅炸得剛剛好,點咖喱好正。keema Pav - 碎羊肉醬加洋蔥配餐包,依個羊肉醬夾包又係好夾,味道偏咸少少,每次夾少少,配埋洋蔥可以解膩。依個菜係唔辣既。Bhatura - 見到隔籬枱位印度人叫咗呢一個,係香脆又煙靭既薄餅,大大個好似個扁左既波,手撕落黎點咖喱同醬一流。Masala Chai- 正宗香濃印度香料茶!同我去印度飲既係一樣味😋必點!

今日叫左
Butter  Chicken

Keema  Pav  additional  Bhatura

Masala  Ginger  Chai

Butter  Chicken