2024-02-13 107 views
有一段時間冇嚟D2 Place,今晚同男朋友喺呢度行完街之後見到呢間越南嘢,就決定試吓餐廳都幾闊落,坐得舒服,啱晒一路傾偈,一路慢慢食火焰鐵板酸辣燒牛柳服務員會幫我地落個酸辣汁落鐵板😍一落即刻喳喳聲好引人食指大動😆即刻拎起一串食,牛肉軟腍,牛肉味夠濃,肥瘦適中所以食落完全唔會柴酸辣汁味道好惹味,甜甜酸酸又帶啲微辣,好食👍🏻海防爆炒香茅雞腎我同男朋友都好鐵意食雞腎😆呢個入口滿滿香茅味食落獲氣夠,雞腎口感又爽又腍,好正🤭真心勁多香茅大蔥,食落係非常香口軟殼蟹牛油果米紙卷米子卷內餡超豐富,有花生碎、甘筍、粉絲、牛油果同生菜等等配埋炸軟殼蟹識落口感超級豐富❤️配搭嘅米紙卷汁酸酸甜甜好開胃家鄉燒豬腩肉拌檬檬粉嘅份量比想像多,而且佢地個口感帶煙韌,比平時食開滑溜得多,仲要唔會食到成口粉配上咸香又有唔少豬肉既湯,𠽌下一啖𠽌下又一啖,就算份量多都清哂咁滯。同埋燒豬腩肉嘅份量都好多,塊塊都唔細塊,口感厚實,食得滿足。越式芋圓椰汁凍用椰子殼裝住既椰汁凍,好似布丁咁香軟滑溜。配料除左有芋圓,仲有碎麥片、芒果粒、士多啤梨片同西米而且個底仲要有紅豆蓉,就算椰汁凍既份量都係好似前面既送菜咁大份都唔會覺得食厭食膩。椰

餐廳都幾闊落,坐得舒服,啱晒一路傾偈,一路慢慢食

火焰鐵板酸辣燒牛柳

酸辣汁味道好惹味,甜甜酸酸又帶啲微辣,好食👍🏻

海防爆炒香茅雞腎
我同男朋友都好鐵意食雞腎😆呢個入口滿滿香茅味
食落獲氣夠,雞腎口感又爽又腍,好正🤭

真心勁多香茅大蔥,食落係非常香口

軟殼蟹牛油果米紙卷
米子卷內餡超豐富,有花生碎、甘筍、粉絲、牛油果同生菜等等
配埋炸軟殼蟹識落口感超級豐富❤️
配搭嘅米紙卷汁酸酸甜甜好開胃

家鄉燒豬腩肉拌檬

越式芋圓椰汁凍

而且個底仲要有紅豆蓉,就算椰汁凍既份量都係好似前面既送菜咁大份都唔會覺得食厭食膩。椰汁凍既椰汁味夠香濃,配料又有唔同香味同口感,做呢餐既結尾一流。