2013-08-16 2833 views
因為媽媽生日既關係,我決定自私少少,同屋企人去食日思夜想既香港最愛中餐...自從細個係依間餐廳食過果煲蟹黃翅,就一試難忘....當然依家大個,基於生態理由,就堅持唔食翅.今次,大表哥錫住我銀包,幫我ORDER所有野. THANKS! 首先係肴肉-入口溶化,份量剛好日思夜想既薰蛋,食過好多地方既薰蛋,真係無人能及...當然唔少得依度既薰魚啦,每次嚟都一定要order.  生煎包-雖然 INSIDE 無湯,但還可一試.松子魚-比較少人ORDER, BUT 真係超好食.即叫即整,好快又比人搶哂lu~清炒河虾仁-虾仔夠入味,加上清清地, good!另外,仲有炸子雞 & 小棠菜百葉都好好味!

肴肉
首先係肴肉-入口溶化,份量剛好
薰蛋

生煎包
生煎包-雖然 INSIDE 無湯,但還可一試.
清炒河虾仁
清炒河虾仁-虾仔夠入味,加上清清地, good!
另外,仲有炸子雞 & 小棠菜百葉都好好味!

銀絲卷
清炒河虾仁
Other Info. : 環境-坐出面會比較嘈吵,但由於我哋坐獨立房,所以比較清靜
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday