2022-06-23 7057 views
上次我去左𝚝𝚑𝚎 𝚏𝚊𝚛𝚖𝚑𝚘𝚞𝚜𝚎食𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚋𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝,今次我揀去𝙲𝚛𝚞𝚒𝚜𝚎 𝚏𝚒𝚗𝚎 𝚍𝚒𝚗𝚒𝚗𝚐,兩者比較,我更愛後者,無論環境定食物質素,都係𝙲𝚛𝚞𝚒𝚜𝚎更勝一籌!“ℂ𝕣𝕦𝕚𝕤𝕖 𝕊𝕥𝕒𝕪𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕗𝕖𝕖𝕕 𝕞𝕖!” 🦪時̲令̲即̲開̲生̲蠔̲(̲法̲國̲生̲蠔̲、̲三̲文̲魚̲子̲、̲柚̲子̲酸̲汁̲)̲生蠔鮮甜肥美,同柚子汁係極配。🐟油̲甘̲魚̲刺̲身̲(̲青̲檸̲香̲草̲汁̲、̲醃̲青̲辣̲椒̲、̲金̲不̲換̲)̲非一般係壽司店食既刺身,呢碟油甘魚刺身本身都好新鮮厚切,配搭上酸辣汁,刺激味蕾,好特別,邊個話食刺身一定點豉油同wasabi( ´▽`)🥜沙̲嗲̲雞̲肉̲(̲烤̲走̲地̲雞̲肉̲、̲沙̲嗲̲醬̲、̲醃̲菜̲)̲雞肉燒得十分嫩滑,完全唔乾,每串雞肉都有沾上沙嗲醬、花生碎,佢仲比多份沙嗲醬,如果你想濃味啲可以再自行沾多啲,沙嗲醬好濃郁好香,唔會好辣。🍗 焦̲糖̲脆̲豬̲手̲(̲青̲芒̲果̲、̲脆̲豬̲皮̲、̲羅̲望̲子̲)̲呢個好推介,我以為係成隻豬手上,原來係切件豬手,但冇失望,反而有好多驚喜!豬手燒得外脆內軟,半肥瘦肉非常嫩滑,第一口食到外面有焦糖香甜味道,再食多口會有酸酸甜甜感覺😋隔離仲有泰式沙律伴碟,好fresh好開胃。🦐獅̲城̲大̲蝦̲ ̲(̲番̲茄̲、̲薑̲、̲蛋̲、̲辣̲椒̲)̲配菜-香蒜辣椒炒通菜、豆瓣醬、辣椒、蒜 & 白

“ℂ𝕣𝕦𝕚𝕤𝕖 𝕊𝕥𝕒𝕪𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕗𝕖𝕖𝕕 𝕞𝕖!”
蝦餅

生蠔鮮甜肥美,同柚子汁係極配。

油̲甘̲魚̲刺̲身̲

沙̲嗲̲雞̲肉̲

焦̲糖̲脆̲豬̲手̲

配菜-香蒜辣椒炒通菜、豆瓣醬、辣椒、蒜 & 白飯
本身個番茄source都好入味,配飯一流!
大蝦好新鮮,好容易剝殼,蝦肉都算彈牙😋炒通菜估唔到夠鍋氣👍🏼
獅̲城̲大̲蝦̲

🥥🍨 可̲可̲椰̲子̲(̲椰̲子̲雪̲糕̲、̲朱̲古̲力̲醬̲、̲朱̲古̲力̲威̲化̲)̲
賣相好特別,上面一大塊朱古力威化片,下面係一個仿椰子造型既雪糕,外面係脆朱古力殼,入面係椰子雪糕,非常香椰子味,雪糕都好滑,真係好好好好食😋
可可椰子

🥂白̲酒̲一̲枝̲
呢個package 包一枝house red wine/white wine or sparkling wine,我地揀左white wine。呢枝係Chardonnay 雖然我地唔識品酒,但我地都覺得枝酒好易入口,酸酸地好開胃,飲唔哂仲可以拎返上酒店房繼續飲👍🏼
Chardonnay

環境真係冇得頂!望住維港景食飯真係賞心悅目,雖然係港島望返九龍,但都好靚,香港夜景真係好靚💛 同朋友或另一半黎呢到慶生真係一流,會送你即影即有相一張,我諗訂枱時要留個message,你order生日甜品時會為你插上生日蠟燭,即影即有相會連生日卡比你,寫上你個名,壽星仲有little present。好後悔生日冇揀黎呢到,去左the farmhouse😢,我隔離兩枱、後面個枱都係黎慶生,我先察覺到有咁多surprise🥳

服務方面都係非常好,每個侍應都好有禮貌,特別係一個外籍男侍應,會留意每枱既狀況,主動斟酒👍🏼

如果唔跟staycation package黎食飯都可以,價錢都唔係好貴,但有景有高質食物,性價比巨高!推薦👍🏼

味道 ★ ★ ★ ★ ★
環境 ★ ★ ★ ★ ★