2024-06-19
今日與同事喺寶雲道跑完步之後,我哋決定去試吓位於跑馬地嘅餐廳——"Little Napoli"。呢度以佢嘅披薩出名,所以我哋點咗四款披薩:Margherita、Diva、Monaca同Zingara。首先,佢哋嘅披薩底真係不得了,麵團質地非常amazing,嚼起嚟鬆軟又有嚼勁,加上juicy嘅餡料,真係一個字——正!每款披薩都好好味,頂唔順得連啲餡料都混淆咗,真係分唔清邊款係邊款,但每一口都係享受。新鮮出爐嘅披薩香氣逼人,真係非常非常正,令人食指大動。飲方面,我哋試咗佢哋嘅Lemon Slush,用咗西西里檸檬,味道酸甜平衡,特別refreshing。不過每杯定價68蚊的確有啲貴,但經過咁長時間嘅運動之後,好啱用嚟消暑解渴。總括嚟講,"Little Napoli"嘅披薩真係冇得頂,特別係對於大運動量之後,食完令人身心都感到滿足。雖然檸檬冰沙偏貴,但質素同味道都完全值得。呢度絕對值得Michelin Bib Gourmand!