2024-05-20
上次嚟elements食韓牛,見到隔離間cafe有tatami卡位好靚一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引近期做緊櫻花期間限定😍超靚✨半半炸雞炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣✨伯爵茶布甸牛角包窩夫一碟有齊牛角包窩夫、earl grey布甸、蕨餅同牛奶軟雪糕 好豐富布甸細滑伯爵茶味濃郁牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味✨櫻花滿開刨冰打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕✨櫻花鮮奶咖啡配牛角包咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃✨Affogato軟雪糕同espresso都好大杯,根本係一般double嘅份量軟雪糕牛奶味突出帶點冰感,配埋fruity嘅espresso唔覺苦
一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引
近期做緊櫻花期間限定😍超靚
✨半半 炸雞
炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味
炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁
蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩
我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣
布甸細滑伯爵茶味濃郁
牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味
打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻
除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料
櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味
刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕
咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂
面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾
牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃