2023-02-16
好快就到 #首領 嘅生日,撞正 #小秘書 呢排行程緊密,唯有約佢中午撐枱腳😉 呢日我哋揀咗間開喺 #觀塘海濱花園 裡面嘅 #西餐廳 La Serre。餐廳以玻璃屋構思造型,喺海濱長廊自成一角,咁啱呢排天氣涼涼哋,坐喺度都幾舒服㗎😉我哋比預定嘅時間遲到咗少少,好彩個booking都冇俾人取消到😉 時間關係,我哋好快就揀咗兩個午餐,咁高興嘅日子,梗係要豪一豪佢🥳 我order咗份五成熟嘅 #肉眼扒,而 #首領 就要咗個#雞肉漢堡包🤤 首先嚟到我哋面前嘅係 #餐包 同埋 #椰菜花湯,個 #湯 應該用咗 #打碎嘅椰菜花蓉 混入 #忌廉 造成,味道都唔錯🤤 而兩份 #主菜 都冇令我哋失望呀‼️個 #雞肉漢堡 份量都唔少,配埋啲 #沙律菜,賣相相當吸引👀 至於我要嘅 #肉眼扒,師傅控制得個火候非常好,肉質唔會過熟,配合埋 #牛扒 本身嘅 油脂,口感同味道都唔錯😉不過今日個餐飲 #凍咖啡 就似乎有啲失準,或者係因為擺得太多冰🧊卦,搞到 #小秘書 好似飲緊奶水咁😅 不過餐廳整體服務同食物質素都ok嘅😉 屬可以encore之選‼️📍 La Serre (觀塘)海濱道90號地下1號舖
📍 La Serre (觀塘)海濱道90號地下1號舖