2024-12-21
🔆《GoodDay Cafe》由始祖銅鑼灣小店到葵涌KCC店到啟德Solar店再嚟到旺角朗豪坊店,熊妹都可以話係睇住佢嘅轉變,可以話係食勻港九新界各分店,今次最新嘅朗豪坊店,當然要帶埋韓妹嚟捧場一下啦!📌適逢韓妹就嚟生日,韓妹又鍾意食日式又鐘意食西餐,就嚟呢間日系洋食cafe同佢慶祝生日啦🥳!📌《GoodDay Cafe》位於朗豪坊11樓,搭𨋢直上11樓上半層樓梯就係,地理位置係有史以來最方便!環境好大,以白色及啡色木系🪵為主,感覺好光鮮💡,簡潔得來又好時尚,樓底好高,空間感好大,以四人圓枱同四人方枱居多,好適合年青人們來歇腳唞一唞,hea一hea,chill一chill💨。Happy Share 2人晚餐,$438可以揀前菜沙律或者小食拼盤,然後一款意粉或者飯食,再加一款主菜或者pizza或者漢堡,再跟一件是日蛋糕或者加$78可配半份窩夫,另外仲包兩杯飲品。前菜沙律 - 哈密瓜,牛油果,車厘茄,煙三文魚水耕菜沙律套餐包沙律實在太開心啦!餐前食吓沙律,有啲纖維疊下個胃,咁先可以盡情食大餐啦!切粒的哈密瓜🍈牛油果🥑,車厘茄切半🍅,仲有切碎的煙三文魚🐟,撈埋水耕沙律菜🥬,全部都好清新,好新
Happy Share 2人晚餐,$438
切粒的哈密瓜🍈牛油果🥑,車厘茄切半🍅,仲有切碎的煙三文魚🐟,撈埋水耕沙律菜🥬,全部都好清新,好新鮮,撈上嘅沙律酸汁又好開胃。
主食揀了一款意粉,薯仔粉係由薯仔🥔、麵粉、雞蛋🥚組成嘅一粒粒圓形粉團,配料有切粒嘅蘑菇🍄🟫同埋粟米筍🌽,全部粒狀一匙羹🥄一啖好易放入口,撈上白汁味道濃稠,同蘑菇味道好夾,食食吓仲有好爽口嘅粟米荀,成碟薯仔粉用料配撘幾唔錯!
一客釡飯擺上枱,好震撼喎!直程用上日本傳統釡鍋呈上,釡窩裏裝上珍珠米、三黃雞肉、日式舞茸菇、人蔘片同埋自家熬煮嘅養生滋補雞湯,窩下燃點着蠟燭火🕯️,係可以足足望住炊飯成個過程,仲有陣陣飯香嘅味香氣散發出來🌬️,成件事好特別啊!
好朋友生日,梗係點個夠份量的甜品,同佢甜甜蜜蜜一下啦!
用上日本滋賀縣抹茶粉混合牛奶打成的抹茶拿鐵,典型嘅心形奶泡層打得夠厚,遲遲都沒有溶化掉出小氣泡,抹茶粉同牛奶嘅比例恰到好處,香濃嘅抹茶味道會滲出淡淡嘅牛奶味🥛,所以話咖啡店經營嘅沖調飲品絕對無可置疑 !
養生的韓妹當然叫返杯養生的飲品,10年陳皮燉嘅檸檬熱飲飲落好滋潤,味道偏甜帶點酸味,秋冬季節🍂飲真係好滋潤喉嚨! 📌唔揀dinner set,都有好多cafe 單點美食,手打漢堡、意粉、Pizza、小食、日式定食、 甜品、主菜、飲品全部都有四五款,比起以前仲加入左日式元素,款式多好多,黎到新鋪新位置,睇嚟轉型咗唔少! 📌日系的裝潢設計,又保留咖啡店休閒舒適風,《GoodDay Cafe》開的新店隨着時代嘅變化變得更多元化,感覺更勝一籌🗳️!希望能繼續佔據朗豪坊的角落為大家帶來美好時光!