2015-07-02
之前係澳洲好鐘意成日周圍食churros, 但番到香港之後就冇成日食, 香港有得食churros既地方真係唔多。前幾日係facebook見到有人推介呢杯churros雪糕, 呢間小店不單只有churros食, 小店既既食法都幾新鮮, churros配上雪糕。一入到小店, 店員介紹左新口味雪糕 Cheese Ice Cream同埋 Cream Cheese Churros 俾我地。我地order完, 店員就即時開始整churros, 整完churros整雪糕。Churros新鮮暖暖地放左係 Cheese Ice Cream上面, 最後有少許芝士圈碎係面。由於呢幾日天氣好熱,,加上小店室內冇位座/企, 室外得一張枱同幾張凳, 要出小店室外食, 雪糕好快就開始溶, 真係cry。但整體黎講係幾好味! New Flavour Cheese Ice Cream x Cream Cheese ChurrosCream Cheese Ice Cream 好特別,比想像中好味。好香芝士味Creame Cheese Churros 就一般啦。覺得個外層有啲厚, 但配上外層一啲糖霜同cream, 味道都不錯
好香芝士味
Creame Cheese Churros 就一般啦。覺得個外層有啲厚, 但配上外層一啲糖霜同cream, 味道都不錯。
churros同 ice cream 仲有好多選擇
味道: 4/5