2008-08-27
今日係轉述媽咪同同事食既一餐。媽咪早兩日有同事要走,FAIRWELL個同事,所以成班同事一早就約好今日一齊食LUNCH。媽咪梗係無咩所謂去邊度食啦,估唔到同事揀既尼間NAOZEN好唔錯。其實都唔平架,一個人食個LUCN SET要差唔多190-250,其實食埋佢個環境和食物質素及質量,成SET野都係190-250,媽咪真係覺得好抵食。媽咪向來鐘意三文魚親子飯 (即係刺身定食不過只有三文魚和三文魚子)就叫左尼個LUNCH SET (連前菜,味噌湯,漬物和飯後果) ,都係190喳。 好多人都會嫌三文魚子好難入口,媽咪就唔係太覺,但會輕輕加左D薄荷葉入去,就去左魚『聲』味。會味噌湯好正,好香兼有滑豆腐粒(雖然唔知佢係唔係日本豆腐,但咁滑真係拍得住架啦)。媽咪D同事食洞庭麵都話好唔錯!媽咪今次試得唔多,但間餐廳真的值得再去,所有野都好滿意,除左飯後果太凍!