2021-10-07
今次黎到打卡點5% cafe,除左cafe 有既靚裝修,霓虹燈之外,呢到仲有好多男團poster,同埋唔少得意公仔,坐梳化位真係好似番左屋企咁舒服!今次叫左小食拼盤,手打牛芝士漢堡,吉列蝦卡邦尼意粉,兩個特飲(chocolate smoothie & 熱情果茶)同埋cheese cake!小食拼盤有正宗泰式蝦餅,麥樂雞同埋薯條,雖然呢個組合似曾相識,但個質素都真係真材實料!蝦餅偏辣大家要留意!手打牛呢樣野呢我去過唔同餐廳食都發現係一間餐廳既試金石,普通既可以好普通,好食就會好特別!呢到既burger 用左脆炸豬仔包,本身會怕乾,但呢到既牛肉漢堡扒夠曬juicy!!令到成個mix and match 平衡左,而牛味就中等偏上!個人覺得抵食吉列蝦卡邦尼係cafe 平民之選,但呢到做到味道好濃郁;兩杯特飲可以話係一清一厚,熱情果茶佢無特別加好多糖漿,非常清新,而朱古力smoothie佢唔單只有厚朱古力,仲有朱古力粒係入面!入面仲有少少薄荷味,睇大家係咪薄荷朱古力愛好者~最後係是日甜品cheese cake, 同樣質素為中上,味道夠而唔會散,但係價錢黎講係呢到我覺得係相當平!