2023-01-18
自從一九年有《幻愛》之後就發現咗原來屯門碼頭係咁靚,所以間唔中都會喺嗰度影吓相睇吓風景,之前偶然發現咗一間好 chill嘅cafe,今次已經係二訪,食物質素真係好唔錯,決定要同大家分享吓🥰環境方面,佢真係會望住個海景食嘢,不過而家唔知係咪因為多咗人去突然間多咗啲露天位,所以加咗個帳篷所以坐室內嘅都睇唔到海景🥹不過如果大家唔介意熱都可以出去坐就會望到個好靚嘅海景啦喺食物方面,我哋叫咗◽️迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148好推薦💕💕羊西冷好似慢煮嘅肉咁好淋好Juice,好香,食落帶點羊騷味,係一道我會再點ge菜,伴碟嘅薯菜,亦一啲都唔馬虎,食落係新鮮嘅,調味方面亦都係合適唔好鹹,薯蓉好滑好Creamy😋💕◽️德國薯仔沙律 $58薯仔沙律正常發揮,食材新鮮,薯仔軟硬適中,沙律嘅調味亦都好適合,面頭加咗啲ham做點綴💕👍🏻唔錯◽️ 𝓯𝓻𝓸𝔃𝓮𝓷 𝓵𝓮𝓶𝓸𝓷𝓪𝓭𝓮 $42幾鍾意呢杯飲品,前幾日天氣比較熱,呢杯Lemonade沙冰非常解渴,唔會只係糖水死甜味,帶點果酸飲落幾開胃🫶🏻整體來講,食物質素係唔錯,不過唯一美中不足嘅就係室內嘅座位,而家已經望唔到海景,所以比較可惜啦😿@fantasycoff
喺食物方面,我哋叫咗
◽️迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148
◽️德國薯仔沙律 $58
◽️ 𝓯𝓻𝓸𝔃𝓮𝓷 𝓵𝓮𝓶𝓸𝓷𝓪𝓭𝓮 $42
@fantasycoffeetm
📍Fantasy Coffee (屯門)
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
#海景cafe #現在要露天先有海景 #屯門美食 #chill #羊西冷 #好味嘅 #今晚吃什麼 #現在吃美食