2017-05-01
曾經曾經覺得去Felix係一件好型既事,其實最出名都係佢個toilet,居高臨下無敵靚景toilet,女廁係洗手盤側邊“望”到靚景only..但veevee望靚景就只係優待男仕喇。尋日終於去左Felix試左佢個Early Dinner 限時6:00-8:00 價錢的確優惠$468+10% 多得有 人誠意推介加book枱,長假期可以好好enjoy呢個靚景3 courses 晚餐,最後Starter揀左Scallops,Main 牛牛,甜品係Bean curd cheese mousse and Mango sauce honey icecream and berry pancake。 首先食西餐當然有麵包,對於我呢d麵包控,呢度既麵包同牛油真心覺得超好味,法式牛油+外脆内軟包,我好快就KO左兩個,到Scallops煎得幾香入面仲係Q軟,medium rare牛牛分別用上唔同部位既牛牛同煮法,一款係外脆,另一款我估係慢煮牛牛Q軟,最想講既係甜品部份,好似好多野夾埋一齊,bean curd cheese mousse + mango sauce 整到好似煎荷包蛋咁,賣相幾好但食落佢同panc
首先食西餐當然有麵包,對於我呢d麵包控,呢度既麵包同牛油真心覺得超好味,法式牛油+外脆内軟包,我好快就KO左兩個,到Scallops煎得幾香入面仲係Q軟,medium rare牛牛分別用上唔同部位既牛牛同煮法,一款係外脆,另一款我估係慢煮牛牛Q軟,最想講既係甜品部份,好似好多野夾埋一齊,bean curd cheese mousse + mango sauce 整到好似煎荷包蛋咁,賣相幾好但食落佢同pancake都有d失望呀,抵讚既反而係佢既coffee+甜品既甜品platter(半島朱古力/瑚碟酥/cookies),真心覺得呢餐early dinner 太飽飽要食完早早去行下減肥。大滿足