2022-04-03
乾扁四季豆:10分幼細、我認為比南北樓更上一層樓,每一條四季豆就算走過油都10分幼嫩爽口,難能可貴、佐飯一流辣子雞 : 完全啱我呢種懶人 ,去骨「抵讚」,出邊食到個辣子雞全部骨頭多個肉,可以叫做辣子雞骨,如果佢能夠炸得香酥多點,及注意膿面可謂更上一層樓酸菜魚 : 不是坊間平常的桂花魚或鱸魚,而是手釣金錩,滑溜,味道好 ,可惜偏油膩,酸菜不夠,但配飯一流,PS 呢度$38白飯任裝,麵粉超人可以到此一遊挑戰自己紀錄宮保蝦球 : 有別於坊間宮保蝦球做法,反之 他們用上比較偏上海式豉油糖醬油, 可惜醬汁太凋,掛唔到上蝦球,宮保蝦球應該有辣,可惜他並不貼題,值得一讚蝦的質素是好的擔擔拌面 : 喺你面前即叫即拌,用嘅係麥麵,你唔會食得出來自西班牙Iberico肉醬, 呢個可能係敗筆嘅,醬汁太凋,加上麵條太厚,入口嘅時候感覺好像有一堆麵粉係你口度並不是可以食到食麵嗰種銀絲感覺,食完10分膩服務周到,地方漂亮,價錢尚算合理,留意他每個菜式如果辣的話都是偏辣,並不是駿景軒或天府人家的Omakahot , 算係好食,但係又唔可以令到你好掛住嗰度菜而係會令你有意欲想再光顧試試其他不同的菜式PS : 呢度適合
宮保蝦球 : 有別於坊間宮保蝦球做法,反之 他們
PS : 呢度適合腎虧或者滴滴仔嘅朋友,因為每次你去完廁所,佢哋都會毫不客氣地俾杯香檳嚟飲,啱晒我呢啲花樣中年嘅人去