2019-02-15 434 views
Next door cafe其實銅鑼灣嘅cafe真系吾多 之前系fb見過好似幾好咁所以我都尼試下啦 佢menu嘅價錢都係$200內,除咗係餐牌上面嘅食物之外仲有Chef Recommendation, 頭盤佢可以揀一至三個沙律或者餐湯,而我就揀咗餐湯,嗰一日餐湯系黑松露白菌忌廉湯我覺得都幾大碗如果我飲晒成碗嘅話主菜一定唔使食一定會超飽因為佢忌廉湯所以有啲濟之後我就揀左Chef Recommendation係牛腹肉MEDIUM RARE,可能因為cafe到比較細所以等一時間都有啲耐, 但係當嘢食嚟到嘅時候就覺得等咁耐都值得嘅,佢舊牛肉好淋好嫩口😍😍 不過chef recommendation嘅價錢就無寫落去嘅 我諗要問個waiter先知 因為我都系埋單嘅時候先知🤭🤭我個杯係特濃朱古力,我見好少地方有特濃朱古力多數都係得牛奶朱古力飲所以我就試下,果然我嘅決定係啱, 平時飲牛奶朱古力非常之甜, 今次呢個特濃朱古力就好啲, 不過提提大家SET LUNCH 係唔包嘢飲嘅,嘢飲要散叫
Next door cafe