2019-05-08
未食過Flippers 然後大家都不約而同話好食🥞🥞🥞朋友仲話要食第二次 搞到我心郁郁想即刻試呢日連晚餐都無食 😂😂排咗差唔多45mins 成為尾二嘅客人😺😺第一次食就叫咗最基本嘅pancake 🥞🥞同埋一杯西瓜汁🍉🍉兩者都ok, pancake 真係好好食,雖然空氣感十足,但未至於食梗空氣,鍾意佢夠soft 又creamy, 而且甜度正常,加埋cream 食啱啱好。西瓜汁就係西瓜汁嘅味,朋友二號話略甜,我就覺得啱啱好。🤔🤔😉😉結果唔夠兩日,又去排,食第二次,叫咗朱古力香蕉同埋抹茶紅豆pancake 仲有三杯嘢飲朱古力香蕉好好食,尤其係佢個香蕉有一層焦糖係上面,食pancake 個陣有啲脆脆伴住一齊食,好有口感反而個抹茶紅豆麻麻,抹茶cream ok 的但我個人對抹茶要求好高,我就比較上覺得佢個抹茶cream 有啲淡,同埋唔夠甘苦,係適合一啲鐘意milky 抹茶嘢嘅人。個紅豆蓉就更加麻麻,一食就知係罐罐岀品。Pancakes 就一如以往咁軟滑,但又唔算完全係食梗空氣,入面其實係實實地心,再去我會揀返原味,我覺得最好食,又最經典。-飲品方面,個lemonade 無特別,就係有氣嘅檸檬飲品
朋友仲話要食第二次 搞到我心郁郁想即刻試
呢日連晚餐都無食 😂😂
排咗差唔多45mins 成為尾二嘅客人😺😺
結果唔夠兩日,又去排,食第二次,
叫咗朱古力香蕉同埋抹茶紅豆pancake
仲有三杯嘢飲
飲品方面,個lemonade 無特別,就係有氣嘅檸檬飲品,其實同% ARABICA 嗰杯好似LOL, 但ARABICA 成50hkd
個茉香奶茶hmmm.... 都唔明點解要係呢度飲珍珠奶茶,不予置評,無需嘗試
仲有杯slow cold pressed 蘋果汁,係好fresh 的,我會覺得上次飲嘅西瓜汁好飲啲