2019-07-17 635 views
嚟到深水埗竟然諗唔到特別想食嘅野,HEA HEA地走去西九搵靈感,點知畀我發現到個大驚喜!呢間味力曼谷喺正角落,離遠見到成個舖位都貼滿顏色鮮艷嘅餐牌,食物種類有好多:小菜、串燒、咖哩、湯飯、湯/撈/炒粉麵…濕炒海鮮河做緊推廣,就食佢啦!等食期間見有幾單外賣都嗌無骨海南雞飯,原來呢樣先係招牌菜,我已經諗好下次嗌咩啦濕炒海鮮河$52 –第一個驚喜跟餐送暖嘅西洋菜蜜第二個驚喜唔駛問就比埋甜辣醬好貼心第三個驚喜外賣炒河粉竟然有咁靚嘅賣相!海鮮份量都唔少,數得出嘅有三隻藍青口、兩隻蝦同一堆魷魚,冇雪味而且略帶鮮味,蝦夠彈牙,魷魚爽脆,藍青口有咬勁之餘仲有海水嘅咸味蔬菜都幾多款,新鮮而且清甜;河粉比較幼身,所以好掛汁;醬汁咸淡適中,幾香豆味,食到最後仲有啲汁剩,保持住河粉嘅濕潤度。成碟河粉炒得香口又唔油膩,所以話food court都可以有好出品!

濕炒海鮮河$52 –
第一個驚喜
跟餐送暖嘅西洋菜蜜
第二個驚喜
唔駛問就比埋甜辣醬好貼心

第三個驚喜
外賣炒河粉竟然有咁靚嘅賣相!

Type of Meal
Other