La Postre呢個品牌喺香港都好多年,西班牙菜喺香港屹立不倒,都真係算幾勁!呢間上環店好近地鐵站,非常方便,而且環境好舒適,好適合同一班朋友gathering~ 見到餐牌其中一版係西班牙乳豬,覺得好吸引即刻order!店員話呢個款式都係佢哋嘅主打招牌~12小時慢烤西班牙乳豬伴焦糖菠蘿$298首先個外皮係非常香脆,而且裡面肉質保持嫩滑,好香嘅乳豬香味,可能因為用咗12小時慢烤。所以係特別juicy!仲可以點上特色醬汁,更加清香。 亦都可以配搭焦糖菠蘿及蕃茄仔同吃,減少油膩感覺。乳豬加配豬腩$48側邊就有啲豬腩卷,外皮同樣香脆,但係裏面嘅豬腩肉亦都唔會太乾,脆卜卜充滿口感,帶有咸香。煙三文魚忌廉天使麵$120首先講吓上面嘅煙三文魚,鹹味適中,配搭忌廉好match !同埋成朵玫瑰花咁都好打卡。天使麵方面充滿水份,仲好掛汁,輕微甜味,小清新。鮮雜果Mojito $82鍾意飲酒嘅可以試吓呢度嘅Mojito,探探嘅酒精味特別適合女仔飲,唔會容易醉酒,而且裏面有各式各樣嘅水果,清新!成個Menu都好新,似係最近update咗,下次可以再嚟試其他款式,又或者去尖沙咀分店,咁就啱九龍區嘅朋友仔!其中

12小時慢烤西班牙乳豬伴焦糖菠蘿$298

乳豬加配豬腩$48

煙三文魚忌廉天使麵$120

鮮雜果Mojito $82

其中幾頁:
$300 (Dinner)