2021-05-09 256 views
༺ zeng ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ Zeng喺銅鑼灣新開嘅高空酒吧🍸,係30樓嘅高空睇到維港靚景🏙,算係性價比唔算高嘅餐廳🤩,而且上網見到佢入面嘅裝修同嘢食都幾靚,所以就決定去打下卡📷。首先講吓佢哋嘅沙律🥗,蝦嘅刺身係有少少似蝦膠嘅質感粘粘哋🦐,個汁微微酸配上西柚果肉好開胃👅。⊰ 油漬三文魚壽司🍣 ⊱嘅三文魚味道非常濃郁同埋新鮮🐟,所以唔需要點醬油都已經好好味👍🏻!⊰ 和牛他他 ⊱相當出色👍🏻,牛肉夠新鮮再混合埋鵪鶉蛋嘅蛋黃令到啲牛油更加滑🤤,而黑松露亦令成個味道更昇華💗。⊰ 慢煮嘅三文魚⊱肉質嫩滑🐟,啲醬汁好夠😋。整體味道唔會太濃或者太清淡😌,味道啱啱好💕。⊰ 香煎帶子⊱煎得幾香😍 ,而且熟都係啱啱好👏🏻,入邊嘅肉質好嫩口😽。⊰ 日式鰻魚飯🍱 ⊱佢嘅飯係比較酸🤭,應該係落多咗壽司醋🥴,不過我個人比較鍾意酸嘅所以問題都唔大,再配埋個鰻魚醬汁🧂,成個飯味道變得好濃郁,鰻魚亦都好肥美🥰。甜品方面我揀咗⊰ 芝士蛋糕配曲奇味雪糕🍦⊱,芝士蛋糕芝士味非常濃郁🧀,成個甜品都唔算話好甜,算係唔
༺ zeng ༻

甜品方面我揀咗⊰ 芝士蛋糕配曲奇味雪糕🍦⊱,芝士蛋糕芝士味非常濃郁🧀,成個甜品都唔算話好甜,算係唔錯🤗。
餐廳🛎:Zeng (銅鑼灣)

地址📌: 銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓

營業時間⏰ :星期一至日 12.00~23.45