2019-08-30 734 views
今早入去荃灣海濱花園做完野, 肚餓食個lunch, 想去搭巴士時, 見巴士站斜對面有間餐廳叫娘惹嫁到, 個名好怪, 但唔係住呢度唔知附近有咩食, 見係食咖哩喇沙係我飛佛, 不過冇乜食客, 但見好新裝修, 咁就試下冇壞。嘩, 食個牛尾咖哩飯要72蚊, 真係唔平, 我問老闆娘喇沙係咪出名d, 佢介紹喇沙牛尾, 我一向喜歡四圍比較唔同餐廳嘅牛尾。雖然lunch 78蚊係幾貴, 但我都想睇下係咪有驚喜。主角一到, 喇沙好香, 見到牛尾大舊到呢, 仲要係好多肉,唔係得掤骨, 我馬上相機食先些比朋友。跟著一口咬落去, 竟然好彈牙, 除了肉質正仲有2成好軟熟嘅脂肪, 同肉質混和口感一流。呢間餐廳一定係入靚貨先有咁好質感。其他配菜, 豆腐好多, 麵都唔錯。仲飲左幾口湯。再望下四圍裝修, 有一張poster介紹原來老闆係馬拉華僑, 好似係馬拉那邊的大酒店總廚之類, 難怪手勢咁好。可以話佢整牛尾仲好食過食一般和牛。當然我唔係有錢人, 好少去酒店食好高級嘅野, 極級和牛我未食過, 但都有食下dan ryan, outback之類, 佢地都未必做到呢個水準。仲要夾喇沙, 真係冇乜地方有得食。(黑色飲品是羅漢果
(黑色飲品是羅漢果茶, 幾好飲, 唔苦)
雖然要轉程巴士, 但下次一定會同朋友再食
2019-08-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$78 (Lunch)
  • 娘惹牛尾喇沙