2024-09-20 145 views
今次試咗4樣野~fresh oysters,lobster bisque,lobster roll,同埋surf n turf😋首先講吓個龍蝦湯,覺得味道偏鹹,冇乜特別,不過入邊都有舊龍蝦肉。跟住就係個生蠔,佢嘅外貌雖然生得有啲樣衰,但係都新鮮嘅,有礦物質味同埋本身嘅鮮味。然後就要講吓兩大重點🤤,龍蝦包同埋龍蝦加牛扒💗,龍蝦包上面放咗好龍蝦肉,仲有啲沙律醬西芹粒等等嘅襯托,令到成個包好fresh,又有口感💖。第二個重點就係嗰個煎龍蝦同牛扒🫶🏻,龍蝦好新鮮一放入口有濃濃嘅海水味同埋龍蝦本身嘅味道,調味偏nature,帶出主角本身嘅味道,蝦頭有膏,肉質彈牙,略嫌唔夠嫩;牛扒方面,叫咗5成熟,厚身大大塊有驚喜,調味啱啱好,每一啖都有濃厚嘅牛味,唔會柴口,加埋芥末醬衝擊味蕾,好滿足。個薯條配菜都要讚下😂,佢冇乜鹽嘅調味,食得返薯仔本身嘅香味😋😋總結,好鍾意食個龍蝦包同埋煎龍蝦牛扒🥰🦞,價錢唔係特別貴,但係有水準,性價比ok! 值得一試
,lobster roll,同埋surf n turf😋

2024-09-19
  • Lobster  roll