2023-09-27 62 views
平時同朋友去開葵廣掃街,今日同朋友去整手機就去遠少少嘅KCC試下新嘢~😋睇OPENRICE呢間SEASON. CAFE都幾打able就決定會會佢,餐廳有落地玻璃窗位,如果tea time黎氛圍一定仲好🥹👍🏻dinner有set有a la carte,我地叫左一個set再散叫一個burger share,burger 份量非常飽滿,兩個女仔黎建議如果食burger加多個小食就夠,我地叫左手打牛肉芝士burger,包身香脆好重牛油味,牛肉幾juicy同蕃茄酸瓜配合得唔錯👍🏻burger本身size非常巨大,想一啖食哂咁多層好有難度😝另外仲有粗薯搭配,新鮮炸出黎好香口配埋黑松露醬食唔會膩,好岩薯條控嘅我☺️☺️至於意粉我地就叫咗一個叫帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉,意粉口感偏硬身咗啲,但忌廉汁味道岩岩好 蟹肉佔既比例剛好~唔會過多或過少😂帶子煎得嚟個皮係脆既 裡面嫩口 但味道有啲鹹😂或者整散佢撈埋啲麵食會更好~👍🏻最尾佢個set有個是日甜品送,今日係朱古力雪糕😋呢度既雪糕口感好特別,口感好綿 好煙韌~初頭同朋友以為係加咗麻糬😂係全晚既MVP😂😂整體嚟講,如果同朋友或情侶happy gathering

最尾佢個set有個是日甜品送,今日係朱古力雪糕

整體嚟講,如果同朋友或情侶happy gathering都係個唔錯既選擇~下次經過呢頭會想試下佢啲甜品😋😂

………………………………………………………………
📮Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號活@KCC 8樓801號舖