之前見到FB有個PAGE既相好吸引,就搵下係咩餐廳,結果原來係呢間,果陣見就到聖誕就約好朋友出黎食餐飯~無BOOK位但我6點半就到而且係平日夜晚到所以都無咩人,一入去有個好高既外國WAITER黎招待我,我一望,嘩....西班牙餐廳…呢個人好有迪基亞(曼聯既門將)既感覺XD 坐低之後就換左一個本地細細粒既WAITRESS黎同我講解下餐牌,佢都幾好人,把聲都幾好聽GA~ 等朋友到埋我地就ORDER野食LU~首先當然黎杯SANGRIA先啦~不過我地要左個白酒既~~~西班牙銀鱈魚蛋餅---好香,比想像中大件,一切開真係見到好多魚肉係入面,好足料呀~脆炸和牛薯蓉球---新鮮熱辣脆卜卜,食落外脆內暖,感覺似日本果D可樂餅~黑:小墨魚件黑毛豬火腿及西班牙朝鮮薊飯---呢間餐廳有好幾款唔同既西班牙飯,朋友決定左呢款~一上枱就好香,份量都唔少~個汁好惹味,而且D飯唔太濕又唔太乾,都算係我印象中比較滿意既一個煮法,有機會都想試埋其他款式~原隻八爪魚腿---就係呢個菜式令我對呢間餐廳有興趣啦~,雖然實物又唔係真係話好大條,但都唔細GA(不過都要成二百幾三百蚊),佢同其他西班牙餐廳一樣都係果種比較淋身既質地,
首先當然黎杯SANGRIA先啦~不過我地要左個白酒既~~~
原隻八爪魚腿---就係呢個菜式令我對呢間餐廳有興趣啦~,雖然實物又唔係真係話好大條,但都唔細GA(不過都要成二百幾三百蚊),佢同其他西班牙餐廳一樣都係果種比較淋身既質地,而且炭燒果種香真係會令到你食完唔夠喉~
炭燒馬鈴薯---呢個係SIDE DISH,炭香味夠,味道就無咩特別~
食完之後個WAITRESS話我地聽LIKE FACEBOOK仲會送一個甜品(係MENU度任揀),我地講笑問係咪兩個都LIKE就會送兩個,佢竟然話”細聲D,我俾兩個你地~”之後我地就揀左呢兩個啦~

西班牙式焦糖布甸---其實就係雪糕焦糖布甸,唔太甜都OK~
加泰羅尼亞忌廉配奶凍肉桂碎伴檸檬雪葩---食唔出隻忌廉有咩特別,不過忌廉加奶凍一齊食個感覺真係好幸福,仲有檸檬雪葩果種清新令到肥膩感可以中和~兩隻甜品都唔會過甜,我都幾鍾意~
我好滿意呢餐,有機會一定會再黎~希望仲會再遇到呢個咁好既WAITRESS啦~~
2016-12-22
$350 (Dinner)