2022-11-20
星期六晚 chill @ Hans Bar and Restaurant 今次試咗1️⃣signature cocktail 蛋撻 Tart-Too 呢杯上面有 Hong Kong Style Egg Tart Foam ,其實係一個Drinkable Egg Tart with a creamy texture with butter flavour ,第一啖真係覺得自己食緊蛋撻😜 再飲下就係with Dark Rum Vanila, Frangilica, 成個Combination幾有創意2️⃣ Paper Plan,呢杯經典應該唔陌生啦,overall 感覺似飲橙汁,好易入口3️⃣ Tommy's Margarita,呢杯又係好受歡迎,配埋啲嘢食都幾夾4️⃣ Chateau St. Michelle Riesling,你杯白酒應該女仔最鍾意飲,少少甜,好refreshing 😍今日嘅宵夜檔埋正餐食,所以我哋食左都幾多嘢🍱 日式前菜拼盤 2人份量 $128(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盗芝士)呢個拼盤幾高質😍中間嘅係 芝士,原來「酒盗」既意思係因為食啲鹹鹹地既野所以令人不自覺的飲多兩杯,偷埋人
今次試咗
今日嘅宵夜檔埋正餐食,所以我哋食左都幾多嘢
🍱 日式前菜拼盤 2人份量 $128
(枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盗芝士)
呢個拼盤幾高質😍
中間嘅係 芝士,原來「酒盗」既意思
係因為食啲鹹鹹地既野所以令人不自覺的飲多兩杯,偷埋人地啲酒。而呢個菜式係喺餅乾上加上芝士及以鮪魚內臟製成既酒盗,一放入口中就感受到濃烈的口感,之後即刻再配上一口酒,係相當特別而出色既配搭。
另外燒雞泡魚乾都好香口,食完一條又一條😜枝豆就可以解漏😊燒明太子好靚,係青瓜上嘅點綴😌
🍗 單骨雞翼拼一口芝士 $78
呢個雞翼都好有誠意,整得幾好幾香口
🍝 意大利餛飩配白松露油雜菇醬 $88
估唔到酒吧都有意大利嘢食,呢個雲吞入邊有好多芝士,白松露醬都好香好味😁
整體來講呢間酒吧嘅嘢食同埋飲品都幾高質素,隔籬枱咁啱有人生日,仲有生日歌同你慶祝添☺️