2023-04-01
#ftf_觀塘Good Vibe Bar × 誠意扒房餐廳位於The wave 2樓全層,空間感十足,環境氣氛超好!一入到去見到個酒櫃,試問點可以唔飲返杯?對於選擇困難症嘅我,糾結緊飲手工啤定係Prosecco,於是我就問店員,佢哋都好耐心了解完我口味再作推薦,服務態度一流!炭烤伊比利亞黑毛豬鞍 $378⭐️⭐️⭐️⭐️黑毛豬七成熟,火候控制啱啱好,肉質軟腍又多汁。千層薯意外地出色,應該加咗少許醋帶微酸。南瓜蓉順滑,配上薄脆片,口感更多層次!黑毛豬火腿菠蘿披薩 $198⭐️⭐️⭐️⭐️本身糾結緊食homemade pappardelle 定handmade pizza~ 作為煙靭控,最關注就係口感,佢先見完推薦食pizza,雖然佢話係薄批,但脆得黎都煙靭,果然冇令我失望!雖然厚批我會更加開心,但邊邊位的確有咬口,手工Pizza見誠意,有麥香,整體味道配合得宜!Tokyo white $32⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️係店員推薦我飲嘅手工啤,夠晒清,好啱我口味!Chardonnay $38⭐️⭐️⭐️⭐️酒水會唔會太平?超抵飲!係我飲得到嘅白酒,佢唔會酸!🍴Downtown 登堂📍地址:觀塘興業街4號The Wave2樓回頭率🤡
Good Vibe Bar × 誠意扒房
炭烤伊比利亞黑毛豬鞍 $378
黑毛豬火腿菠蘿披薩 $198
Tokyo white $32
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
係店員推薦我飲嘅手工啤,夠晒清,好啱我口味!
Chardonnay $38
⭐️⭐️⭐️⭐️
酒水會唔會太平?超抵飲!係我飲得到嘅白酒,佢唔會酸!
🍴Downtown 登堂
📍地址:觀塘興業街4號The Wave2樓
回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#登堂#登堂主義 #觀塘必食
#觀塘美食 #buffet#觀塘buffet#觀塘party自助餐 #觀塘自助餐#食好西#外賣 #觀塘外賣 #downtownhk
#kwuntong#觀塘登堂