2022-06-02
Grappa's Cellar Season 2 🧀之前去過Grappa's Cellar食晚餐,覺得好好味,今次就試埋佢地嘅Semi-Buffet Lunch😋 Semi-Buffet Lunch 包括左任食嘅starters,一款Main,一款Dessert同埋一杯野飲😎Semi-Buffet Lunch:$298/位Semi-Buffet Lunch with free flow drinks:$498/位Starters:前菜已經有好多選擇,由芝士,巴馬火腿,沙律,pizza仲有其他🤩芝士有四款俾大家任攞,包括Taleggio, Gorgonzola,Parmesan同埋Manchego😋配埋法包好鬼正🤭但係大家記得留番個肚食埋main同埋甜品啊😂Main Course:Sunday Ravioli Genova Style:好香嘅黑松露味😚係幸福嘅味道,每一啖都feel黑松露同芝士嘅交集😉包左好多肉餡,所以都可以見到係幾大隻嘅🫣Branzino: Sea Bass 煎得啱啱好,魚皮好脆,魚肉好滑🤤配埋番茄醬汁會增添左味道嘅層次,唔會咁dry😂Dessert:Pana Cota
Semi-Buffet Lunch:$298/位
Starters:
Main Course:
Sunday Ravioli Genova Style:
Branzino:
Dessert:
Pana Cota:
奶凍口感好滑,份量又控制得啱啱好唔會好漏,再加埋啲紅梅醬,真係食唔停🤪
Tiramisu:
之前試過已經覺得好好食,所以今次再嗌多一次😻好creamy,酒味啱啱好,每個layer都做得好好,食落好有層次🥰
又抵又正🤩可以食到咁多芝士同埋parma ham,仲要有咁好食嘅main同埋甜品真係好值得推薦😝
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:Grappa's Cellar
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆🔆