2022-12-06
Weekend約左朋友黎灣仔食Lunch,揀左西班牙菜,貪佢Tapas細份啲,唔使食到咁飽。室內望落有啲焗促,我地最後坐左係室外,我地3個人叫左4款野食,分別係:1. Padron Peppers and Cheese $802. Chorizo Croquettas $984. Canary Grilled Octopus $2385. 90 Days Dry Aged Rubin Beef (S) $668個人黎講比較推薦Padron Peppers。我本身唔係一個好鍾意食青椒嘅人,但呢個整得好香口,又唔會辣,同啲芝士意外地夾,如果配埋杯啤酒就perfect喇!另外亦都推介Canary Grilled Octopus,烤到剛剛好仲有啲煙熏味,個邊仲有少少crispy添,唔會過熟咬極都咬唔到;加埋佢地個牆汁,PERFECT!!! Dry Aged Rubin Beef 肉質夠鮮嫩好juicy,叫medium Rare煮得剛剛好,個配菜紅椒又係好好味😋不過下次我應該會揀夜晚先食牛,因為食完呢個已經飽哂,下次寧願試多幾款tapas😆至於Chorizo Croquettas我就覺得無咩特別
2. Chorizo Croquettas $98
至於Chorizo Croquettas我就覺得無咩特別,而且$98得兩粒 (我地3個人加錢叫多左一粒),定價較夠又無咩特別就唔推介了。
整體黎講食物質素唔錯,但係環境比較狹窄, 檯亦較細,同朋友出嚟傾下計係冇問題,如果係呢個慶祝就唔係太推薦了。
Canary Grilled Octopus
Chorizo Croquettas