2024-07-22 198 views
現在吃Omakase不僅要滿足肚子,還要滿足眼睛👀 之前看照片很漂亮,所以來試試~ 這次選擇了 Omakase Sun $1380 / person🍀🍽️ 先付先付有四款:磯煮榮螺、玉子豆腐配三文魚子、蘋果同綠茶啫喱、植物蒓菜製成的醋。最特別係植物蒓菜製成的醋,酸酸的,滑捋捋,超開胃!🍀🍽️ 刺身 - 真鯛魚真鯛魚包住甜蝦🦐 上面再加上魚子醬!少少鹹味,帶出了蝦的鮮甜🍀🍽️ 刺身 - 生蠔日本北海道厚岸生蠔🦪 大大隻,食落感覺很有層次🍀🍽️ 刺身 - 凹貝響螺好爽口呀!加咗 玫瑰岩 同 青檸汁,其實唔使點豉油都夠味~🍀🍽️ 刺身 - 三文魚子海膽杯一碗魚子 多麼幸福🥰 魚子是餐廳醃製過的,甜香!加上柚子皮,清新!🍀🍽️ 御料理半熟嘅北海道帶子 上面放咗 赤燒過嘅海膽🤩 旁邊仲有櫻花蝦調味!🍀🍽️ 壽司 - 深海池魚不會太膩,肉質有點爽口~🍀🍽️ 壽司 - 帆立貝 好耐未食過咁肥美嘅帆立貝!肉質超滑,配上柚子鹽,清新開胃。🍀🍽️ 壽司 - 鮫鰈魚燒過之後魚油味更出☺️ 六款壽司裡面感覺最特別~🍀🍽️ 壽司 - 木雕顏色最鮮艷,但食完未有留下太深印象🙂🍀🍽️ 壽司 - 拖羅鹿兒島拖羅 入口即溶的感覺😍 壽司中的最
🍽️ 先付

🍽️ 刺身 - 真鯛魚

🍽️ 刺身 - 生蠔

日本北海道厚岸生蠔🦪 大大隻,食落感覺很有層次
🍽️ 刺身 - 凹貝

🍽️ 刺身 - 三文魚子海膽杯

🍽️ 御料理

🍽️ 壽司 - 深海池魚

不會太膩,肉質有點爽口~
🍽️ 壽司 - 帆立貝

好耐未食過咁肥美嘅帆立貝!肉質超滑,配上柚子鹽,清新開胃。
🍽️ 壽司 - 鮫鰈魚

燒過之後魚油味更出☺️ 六款壽司裡面感覺最特別~
🍽️ 壽司 - 木雕

顏色最鮮艷,但食完未有留下太深印象🙂
🍽️ 壽司 - 拖羅

鹿兒島拖羅 入口即溶的感覺😍 壽司中的最愛👍🏻
🍽️ 壽司 - 北海道赤海膽

份量超多嘅海膽呀😮 看了讓人流晒口水,配上一口飯和超脆的紫菜,大滿足❤️
🍽️ 甜品 - 赤肉蜜瓜

建議先吃西瓜和紅酒啫喱,再吃赤肉密瓜🍈 因為密瓜真的太甜了🤣
🍀
想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful