2024-12-23
今日嚟到位於太古城嘅 HAND3AG THE TABLE,餐廳以灰白色為主調,簡單而有現代感,有種乾淨企理嘅感覺。我地剛好趕得上晚上6:50入座,即刻叫一個Happy Hour 套餐(供應時間為平日下午三點至七點),$59包兩杯手工啤酒同一份薯條,性價比都幾高㗎!當然我哋仲有叫晚餐啦,晚餐加$10就可以有湯同嘢飲,如果覺得唔夠喉仲可以加$20叫份小食。最後嚟一份甜品收尾,perfect!1. Happy Hour 套餐 ($59)套餐可以揀兩款手工啤酒同一份Shake Shake薯條。啤酒有King in Yellow (清啤)同 Old Blood (烘烤黑啤),清啤清爽易飲,但酒精嘅味道會出少少,而黑啤麥味會重啲。薯條係粗薯,上面灑滿Shake Shake 粉(可以揀拿坡里薄餅、BBQ燒烤、香辣芝味),食落唔覺得膩,作為 Happy Hour 小食幾適合配啤酒。2. 日式燒雞肉野菌燉釜飯 ($130)講真冇諗過會喺呢度見到釜飯,所以忍唔住試試。賣相幾吸引同還原,雞扒入味有輕微焦香,而野菌為整個飯增添香氣。飯底稍為濕潤但味道尚算均衡,入面仲有油揚同紅蘿蔔都不錯。3. 炸蠔 (+$20
1. Happy Hour 套餐 ($59)
2. 日式燒雞肉野菌燉釜飯 ($130)
3. 炸蠔 (+$20)
呢個炸蠔真係加咗唔少分,一吉落去爆汁,外層金黃香脆,入口唔腥仲有少少汁。
4. 慢煮蕃茄肉醬溫泉蛋意大利闊條麵 ($120)
賣相不錯,味道溫和而不過重,有好多小蕃茄同肉粒!
5. 濃厚芝士蛋糕 ($38)
芝士蛋糕口感綿密,搭配藍莓同焦糖醬,甜度啱啱好又唔會膩,作為收尾甜品唔錯。
總結:
Happy Hour 套餐性價比確實吸引,如果想約人簡簡單單飲杯嘢,又或者自己一個飲杯啤酒輕鬆下,呢度都係唔錯嘅選擇!