6 day(s) ago 0 views
太古開咗間新餐廳,見到門面感覺好摩登,價錢又唔貴,一於入去試試佢🌟自選沙律(5款)$70份量好大,賣相吸引,搭配選擇多,價錢都幾抵,我哋揀咗自家制烤雞肉、蜜柑、烤核桃、煙鴨胸、日本蛋沙律、焙煎胡麻沙律醬、混合沙律菜💖醬汁仲可以另上😋⭐吉列和牛漢堡照燒帆立貝三文治 $80 (+$20加購洋蔥圈)三文治入面有和牛漢堡、帆立貝、芝士同生菜,口感層次豐富。吉列和牛外層酥化,咬下去嘅時候,入面好軟腍。份量好大,成份好厚,一啖咬落去都食唔曬😲🌟洋蔥圈 +$0跟三文治加配優惠價$20,份量唔多,但好食!外脆內軟,洋蔥圈嘅甜味好出😋🌟燒美國牛扒、香草燒汁、燒烤風味薯條 $110 (+$12升級至套餐有湯品和飲品)份量好大,除咗薯條仲有好大份沙律菜😲牛扒大概五成熟,肉質帶咬口,而且都有肉汁,燒烤風味薯條係粗身薯條,外脆內軟,搭配牛扒一流!另外加$12叫咗套餐,有湯有飲品😉🌟北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 +$0湯稠身,甜粟好濃,裡面有雞肉,有豆乳嘅濃稠感覺,好滿足☺️-⭐️樹莓熱情果冰綠茶 +$0冰綠茶嘅清爽基底搭配樹莓嘅微酸,熱情果又為整體添咗一絲甜蜜嘅果香,口感層次分明,特別適合炎熱嘅夏天享用😙-整體而言,性

🌟自選沙律(5款)$70

🌟洋蔥圈 +$0

🌟北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 +$0
湯稠身,甜粟好濃,裡面有雞肉,有豆乳嘅濃稠感覺,好滿足☺️
⭐️樹莓熱情果冰綠茶 +$0
整體而言,性價比好高,真真正正嘅大份夾抵食💖
此乃自費食評