2019-07-02
Happy long weekend 前夕指定動作當然要食好野調劑心情。作為中環人happy hour 夜蒲熱點嘅zentro,有備長炭串燒,有酒飲,仲有食到夜晚8點嘅overtime lunch menu,梗係叫埋同事一齊黎chill 下啦!一入餐廳已經見到一群群白領圍埋一齊飲酒吹水,半露天嘅窗口位夠開揚特別受大家歡迎!睇睇menu,happy hour 做特價,梗係點返杯stella 啤酒先啦,$50。燒鱈魚乾$32,熱烘過嘅鱈魚乾飄來陣陣魚香味,脆如餅乾,令人吃完一塊又一塊難以忍口。坐在高枱面對串燒師傅用心地在備長炭爐上排列好串燒,時而翻身,時而加上調味料,每一串在他眼下都燒得出色。特選厚切牛舌串$48,厚切口感豐盈,牛舌肉鬆軟,好味到一串真係唔夠喉!自家製明太子醬墨魚串$32,口感和味道很特別,第二度未必食到,欣賞那明太子醬真材實料,墨魚煙韌唔在講,燒好後加上醬料再以火槍燒上面的醬料,霎時有火炙效果,喜歡試新野嘅朋友不容錯過。手工芝士明太子燒雞翼$42,明太子的鮮微辣味十足,一口咬下脆皮嫩肉和餡料,味道層次豐富,必點!燒白鱔$59本身是係我至愛,逢吃串燒見到必點,呢串皮脆肉嫩,
燒白鱔$59本身是係我至愛,逢吃串燒見到必點,呢串皮脆肉嫩,冇令我失望。
日式西班牙黑豚扒咖喱蛋包飯$138,食完串燒過完口癮,當然要試佢個overtime lunch menu啦!咁多款選擇真係好難揀,就試款工序多嘅吉列豬蛋包飯啦,兩個人share都夠食,真係好大份。黑豚肉算得上份量巨大,接近成吋厚,真誇張,大食人士都唔怕食唔飽啦!