2023-05-05
話說可能好耐無更新,又好耐無打食評,是日就開始講下最近唔再減肥之後食左既野(我壓力爆左標,皮質醇過高,要暫緩計劃,非藉口,有醫生證明😝)Happy hour 同左同事去左「須佐之男」食串燒同飲sake 門口好日式,入到去都好日式。叫左一round 啤酒同2支sake ,竟然飲返「菩提酛」,一款易入口既清酒🍶😍😍😍😍😍甜甜微酸,我至愛。但又因為易入口,我今次醉左🤫點左二款刺身: 象拔蚌同蠔,二款都超出色,新鮮肉厚大大隻然後點左和牛他他,佢地配左豉油同生蛋,仲係多蔥😍,包住紫蘇葉食好味😋同場加映呢間店好多特色既串燒,雞掌心/雞腳筋/雞心肌係外面少見,意想不到口感是爽脆同有咬口,燒得岩岩好(建議必點)另外佢地既雞腎都比外面大粒,唔係普通貨色,咬落juicy多汁同埋好香,送酒一流佢地既牛舌當日都已經賣哂啦,未有機會試,用左櫻花木黎燒,唔知係唔係好特別呢另外點左海膽薯餅膽燒飯團作為澱粉質類,好大粒膽脆卜卜,海膽仲要超鮮甜,配薯仔球食好match .人均(睇開咩酒)700-1000整體氣氛為:100食物對得住價錢店員都100仲請我地飲酒開心快樂的一晚報告完畢
門口好日式,入到去都好日式。
點左二款刺身: 象拔蚌同蠔,二款都超出色,新鮮肉厚大大隻
人均(睇開咩酒)700-1000
整體氣氛為:100