2020-11-23 240 views
想揾個地方hea吓,第一時間就諗起cafe,呢間係我朋友推介,貪佢地方夠大夠靜!入到發覺地方比我想像中大!咁啱又肚餓餓,就即刻揀咗芝士雜菌意粉、日式咖喱豬扒飯、芝士雞翼、藍莓芝士蛋糕、比利時窩夫!呢幾樣食品全部都係屬於2人套餐!日式咖喱豬扒飯👉🏻雖然層炸皮有啲鬆散,但炸得幾脆!豬扒比較瘦,豬扒味道醃得唔錯!芝士雜菌意粉👉🏻雖然個名係用芝士做主打,但估唔到意粉𥚃面加咗我至愛嘅黑松露,香味十足,已經打動咗我😍食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋芝士雞翼👉🏻薄薄一層溶岩芝士鋪喺雞翼上面,熱辣辣,味道無芝士鹹味,只有芝士香味!反而雞翼味道好突出,帶少少蜜味,我鍾意呢個味道😍藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦比利時窩夫👉🏻熱辣辣嘅窩夫配上濃厚忌廉,好好食!忌廉上面灑上Oreo餅碎,有層次嘅口感!栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!我唔小心攪拌一下後流咗啲芝士奶蓋喺杯邊,我忍唔住影咗幅相落嚟!香濃芝士奶蓋,入口順滑,好飲😋不過甜咗少少!

芝士雜菌意粉
食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋
芝士雞翼

藍莓芝士蛋糕

藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦
比利時窩夫

栗子咖啡

栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅
陸月

陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!

芝士雞翼
比利時窩夫