2023-11-14 8 views
原來重慶大廈隔離有個地下 商場叫慶生Heath。 我成日行過但依家先知下面都幾多嘢食。定位於半開放式food court或餐廳路線 仲有個 open space 用嚟擺展覽或搞event。裝修走向文青潮流路線。落去直行第一間就見到夏威夷自選健康bowl bowl 咁啱就想健康啲 唔諗就食佢。 🏖自選poke bowl : 三文魚+豆腐+蕃茄+酸蘿蔔 $108 配料:蜜糖香醋汁,紫菜絲,芝麻,木魚絲,果仁,脆蒜片 簡直係巨人size 見到個份量嚇咗一大跳畀我應該可以食到三餐。食材新鮮 調味酸酸尾尾咁好開胃  好適合夏天食。 🍌香蕉奶昔 $38 冰感比較重 偏向watery 質地多於creamy。我選擇咗走甜但係都飲到味香蕉本身嘅味甜味😋

配料:蜜糖香醋汁,紫菜絲,芝麻,木魚絲,果仁,脆蒜片