2019-02-19 85 views
兩個人放工後約尖沙咀見面, 今日放工放得早, 未到7點便周圍遛, 行過厚福街H8, 見到樓下招牌寫住Helen's海倫司小酒舘, 便上去諗住食D嘢, 順便Happy hour一下.上到去, 嘩! 係一間有好多好靚木雕的餐廳酒吧, 睇得出個老闆係用心裝飾過, 而且用過唔少時間搜集過藝術品. 立即決定今晚係度食飯飲嘢!可能因為太早的關係, 人唔算好多, 俾我地揀到一個近窗口的靚位, 自成一國, 相當舒適.打開餐牌, 食物選擇不算很多, 相信老闆對自己的出品有自信, 貴精不貴多. 我們點了Helen's的signature drink Helen's highball, 及一杯Freshco小清新, 食品方面我們點了雞翼, 豬串燒, 同埋海鮮忌廉意粉.飲品先上, Helen's highball好特別, 佢上面有一串杏甫肉, 我其實好鐘意食杏甫的, 立馬給我吃掉. 飲品上面有一層好似奶蓋咁, 有一個用Tonic打既泡泡, 好睇得黎亦都酸酸地幾好味. 成杯飲品好好飲, 而且唔係好甜, 好解渴. Freshco上面有一舊新鮮西柚, 成杯飲品酸酸甜甜, 好開胃!食品方面, 雞翼燒得香口, 而且開邊

食品方面, 雞翼燒得香口, 而且開邊做單骨, 易食, 抵讚! 串燒配沙爹, 開胃! 而個意粉最好食, creamy得黎好cheesy, 配以海鮮粒和蝦, 鮮味非常, 而且食到用過cream, 白酒, 同埋parmesan cheese黎煮, 係一個我俾90分既意粉!

而且最重要的是, 價錢真係好平好平, 我地食到飽飽, 飲晒嘢, 埋單$280! 依個價錢係尖沙咀黎講真係不能想像, Helen's係一個好適合同friend聚會的地方, 一定會再黎!
2019-02-18
$140 (Dinner)